Sikkerhedssandaler

Bliver dine fødder for varme i sommermånederne? Så tag på arbejde i et par sikkerhedssandaler og få god komfort i kombination med sikkerheden! 

Skal jeg vælge sikkerhedssandaler eller sikkerhedssko? | Egenskaber og fordele ved sikkerhedssandaler | Certificeringer | Vælg mellem mange farver | Snøresystemer og lukkemekanismer 

Skal jeg vælge sikkerhedssandaler eller sikkerhedssko?

Sikkerhedssandaler og sikkerhedssko liger hinanden på rigtig mange punkter, og det kan også være, at du er vant til at arbejde i sikkerhedssko. Sikkerhedssko er nemlig super populære som universelle arbejdssko, da der oftest er tænkt meget over komforten i sål og skoens generelle opbygning. Selvom de fleste sikkerhedssko er super åndbare, er det dog en helt anden sag med sikkerhedssandaler. Her er der nemlig flere steder i skoens overdel store huller til udluftning, så dine fødder har virkelig god mulighed for at ånde.  

Hvis du er tilpas i et par sikkerhedssko kan de altså uden problemer bruges året rundt, men når sommeren står for døren kan et par sikkerhedssandaler gøre din arbejdsdag endnu mere behagelig! 


Særlige egenskaber og fordele ved sikkerhedssandaler

For at dine sikkerhedssandaler holder dine fødder så godt beskyttet som et par sikkerhedssko, er der flere gode detaljer i sikkerhedsskoene. Det er fx en tåkappe til at beskytte dine tæer mod stød og tunge genstande. Tåkappen kan være lavet af stål, komposit eller aluminium, og de forskellige materialer er alle stærke og modstandsdygtige. Komposit er blevet et mere moderne og populært valg til tåkappen i sikkerhedssko, blandt andet fordi det er 100% metalfri, har en lav vægt og samtidig isolerer mod kulde og varme. Samtidig med, at der er god beskyttelse i sandalerne, får du altså også et par super lette sikkerhedssandaler! 

Et andet område, hvor sikkerhedssandaler udmærker sig, er omkring sålen. Sålen i dine sikkerhedssandaler skal nemlig give god støtte og affjedring – og hvis nødvendigt også beskyttelse mod søm og skarpe genstande. Ydersålen er typisk også både fleksibel og ru, så den gør sandalen ekstra skridsikker på glat eller vådt underlag.  

Da sandaler oftest bruges i sommerperioden og i andre sammenhænge, hvor der normalt er varmt, er én af sandalernes vigtigste funktion deres åndbarhed. Selve materialet, som sikkerhedssandalernes overdel er lavet i, er typisk et let og åndbart materiale, og så er det selvfølgelig de mange lufthuller, der giver sandalerne sine åndbare egenskaber.  


Certificeringer for sikkerhedssandaler

Ligesom der er flere certificeringer for sikkerhedssko, kan sikkerhedssandaler også bære disse certificeringer, da sikkerhedssandaler lever op til mange af de samme krav som sikkerhedssko.  

Sikkerhedssandaler kan fx certificeres efter den internationale standard EN ISO 20345 S1, S2, S3 eller S1P. Denne certificering sikrer, at sikkerhedssandalen har både: 

  • Sømværn i sålen
  • Tåkappe
  • Olie og benzinresistent ydersål
  • Stødabsorberende egenskaber
  • Skridhæmmende sål

Ikke alle disse krav er opfyldt ved S1 og S2, her er der udvalgt bestemte beskyttende funktioner.  

SRC og ESD er to andre mærkninger for sikkerhedssko og sikkerhedssandaler, som mange af sikkerhedssandalerne her på siden har. SRC sikrer, at sandalen er super skridsikker, og ESD betyder, at sandalen beskytter mod statisk elektricitet, der kan opstå når du går rundt på bestemte overflader.   



Vælg mellem mange farver

For at bringe lidt farve ind i hverdagen, kan du vælge et par sikkerhedssandaler med farve! Der kan fx være farvede syninger eller inderfoer, og nogle af sikkerhedssandalerne har endda farvede såler.  

Du kan finde billige sikkerhedssandaler med farvedetaljer i både orange, grøn, lyseblå, rød, mørkeblå, gul eller en blanding af flere farver.  


Forskellige snøresystemer og lukkemekanismer

Sikkerhedssandalerne her på siden lukkes og snøres på lidt forskellige måder - så du kan vælge den mekanisme, som du synes fungerer bedst. Den mest populære og innovative lukkemekanisme er BOA-systemet, hvor du lynhurtigt kan lukke din sandal ved at dreje på en lille skive. Skiven spænder de små wires, der er fordelt over fodens overside, så trykket bliver jævnt fordelt. BOA-lukkemekanismen kan du blandt andet finde på sandaler fra Mascot, Brynje, Jalas, Elten, Sievi, Monitor og Vismo. 

Sanita og HKSDK har systemer, der minder meget om BOA, men som de kalder for henholdsvis S-lock/Free Lock og UTURN, og det er også to super hurtige og smarte måder at stramme sandalerne på.  

Den mere klassiske sandal lukkes med enten snørebånd eller velcro, så hvis du er mere til old-school arbejdssko, kan du selvfølgelig også finde det her på siden! 


Køb sommerens sikkerhedssandaler hos Jysk Firmatøj

Med et par sikkerhedssandaler kan du sikre dine fødder det bedste klima, selvom der bliver varmt på din arbejdsplads. Her hos Jysk Firmatøj har vi samlet et udvalg af de bedste sikkerhedssandaler til både mænd og kvinder, så du kan blive godt klædt på til din arbejdsdag. 

Hvis du har brug for ekstra hjælp eller vejledning i dit valg af sikkerhedssandaler, er vores dygtige personale altid klar til at komme med gode råd eller svare på spørgsmål. Du kan møde personalet her! 

Gå til top

Fri fragt over 499 kr.

Til GLS PakkeShops & erhvervsadresser i Danmark

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Bonus på din ordre

Som registreret kunde opsparer du bonus hver gang du handler i shoppen.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner og produktnyheder.