Arbejdstøj med OEKO-TEX-certificering

Oeko-Tex er et af verdens mest kendte mærker for tekstiler. Det er en certificering, som alle produkter, der indeholder tekstiler kan få. Derfor finder du hos Jysk Firmatøj mange produkter indenfor både arbejdstøj, kokketøj og tjenertøj, profiltøj, og fritids- og sportstøj

Her på siden har vi samlet vores arbejdstøj med Oeko-Tex certificering. Men på alle vores kategorier kan du bruge filteret til at finde varerne med Oeko-Tex Standard 100 certificering. 


Læs mere om


Vores mest populære Oeko-Tex tøj


Hvad er Oeko-Tex?

Du har måske set mærket med Oeko-Tex standard 100 certificeringen på dit sengetøj, håndklæder eller et helt tredje sted og undret dig over, hvad det egentlig betyder. Måske kender du i stedet det udfasede Oeko-Tex mærke, som nu er blevet erstattet af det det velkendte og internationale Oeko-Tex med tilnavnet “Tiltro til tekstiler”, der allerede afslører en smule, hvad Oeko-Tex fortæller om.

Oeko-Tex Standard 100 er en blåstempling af produkter, som indeholder tekstiler af forskellig art så som stof, sytråd, lynlås, bånd og isyningsmærker. Denne standard stiller skarpe krav til indholdet af skadelig kemi i produkter. 

Det er en standard, der er mere omfattende end både den danske og EU (REACH) lovgivningen. Derfor kan du trygt købe produkter med denne certificering. 

Oeko-Tex skaber tillid

I takt med, at flere og flere virksomheder outsourcer, (dvs. at de flytter deres produktion til udlandet) opstår der større risiko for, at produkter indeholder ulovlige kemikalier, da der ikke stilles samme strenge krav til ulandsproduktionen. 

Derfor er det ekstremt vigtigt, at man tester produkterne for disse kemikalier og skadelige stoffer, inden de bliver sat i anvendelse. “Oeko-Tex standard 100” - mærket giver dig en garanti for, at produktet er testet for miljø- og sundhedsskadelige stoffer, som du undgår at komme i kontakt med under anvendelse af produkterne. 

Producenterne sikrer sig en bæredygtig produktion, mens forbrugere får en garanti for, at deres tekstiler, læder eller andre materialer er testet for mere end 300 forskellige stoffer, som kan virke skadende. På den måde opnår man ekstra sikkerhed i sine produkter og kan derved mindske bekymringerne. 

Hvad er kravene til Oeko-Tex certificeringen?

Når et produkt skal certificeres med Oeko-Tex, så er det hele produktet, der testes. Ikke kun hovedparten eller indvendigt. Kravene øges også, jo tættere produktet sidder på huden. De strengeste krav stilles, hvis produkterne er egnet til børn op til tre år, da de har større sandsynlighed for at putte deres tøj i munden og dermed risikere at blive udsat for de skadelige stoffer og kemikalier.

Nogle af de stoffer, der blandt andet bliver testet for, er:

  • Kemikalierester med syrevirkning/pH-værdi
  • Pesticider
  • Klorholdige kemikalier
  • Tungmetaller som bly og nikkel
  • Særlige farvestoffer
  • Asbestfibre

Derudover testes der blandt andet også for, om farverne smitter af ved indvirkning med vand i form af sved eller spyt. Dette er især for at beskytte huden under fysisk aktivitet og børns risiko for at få farvekemikalier i munden.

Desuden testes der for afgivelse af lugte, flammehæmmende imprægneringer, antibakterielle imprægneringer og UV-stabilisatorer samt mange andre kemikalier og skadelige materialer.

Hvorfor vælge produkter med Oeko-Tex standard 100?

Produkter med Oeko-Tex standard 100 er langt sundere for både dig, dine børn og miljøet. Du undgår på den måde de skadelige stoffer, der kan have konsekvenser for din eller dit barns sundhed og mindsker grunden til bekymringer derom.

Hvis du ser et produkt med “Oeko-Tex Standard 100”-mærket, kan du være 100% sikker på, at hver enkelt komponent i produktet er testet for skadelige stoffer. Selv den mindste tråd og knap skal være Oeko-Tex certificeret, før hele produktet kan certificeres som helhed. 

Oeko Tex Standard 100

Hvis du skulle have mistanke til, at et Oeko-Tex mærke er forfalsket, kan du bruge Oeko-Tex-foreningens Label Check, der fortæller dig, om dit produkt er testet for de miljø-og sundhedsskadelige stoffer, der stilles krav til.

Oeko-Tex – vigtigere jo tættere på huden!

Det er langt vigtigere, at undertøj er Oeko-Tex certificeret end eksempelvis et par sko eller regnbukser, da du er mere udsat for tøjets materialer og skadelige komponenter, jo tættere de er på huden. Her er undertøj, håndklæder og sengetøj noget af det vigtigste, du skal sikre dig, at det er Oeko-Tex-certificeret. Jo længere og oftere, du skal bære dit tøj på din krop, jo vigtigere er det også, at det ikke skader dig eller dine omgivelser.

Et af de steder, hvor man har sit tøj på i længst tid, er på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at man bærer arbejdstøj uden skadelige stoffer, der kan påvirke dit og dine medarbejderes helbred. Især det inderste arbejdstøj skal helst være Oeko-Tex certificeret. På den måde får du også en mere bekymringsfri arbejdsdag, hvor du ikke behøver tænke på, om dit tøj kan skade dig eller andre. 

Forskellige Oeko-Tex standarder

Oeko-Tex-foreningen har også flere standarder og tjenester, de tilbyder til producenter i tekstil- og læderindustrien. Det er blandt andet “Made In Green”-mærkatet, der også viser, at tekstilet er fremstillet under mere bæredygtige og socialt ansvarlige forhold. 

Derudover er der også “Leather Standard”, der er specifikt til læder-artikler og “STeP”, der certificerer produktionsfaciliteter med bæredygtige produktionsbetingelser. Desuden har Oeko-Tex også lavet “Detox To Zero”-analyseværktøjet og “ECO Passport”, der identificerer ikke-skadelige stoffer. 

> Til toppen


Populære Oeko-Tex produkter

Profiltøj med Oeko-Tex Standard 100

> Se alt profiltøj her

Kokke- og tjenertøj med Oeko-Tex Standard 100

> Se alt kokke- og tjenertøj her

Træningstøj med Oeko-Tex Standard 100

> Se alt træningstøj her

Outdoor tøj med Oeko-Tex Standard 100

> Se alt tøj og udstyr til outdoor her

Til toppen

Fri fragt over 999 kr.

Til GLS Pakkeshops & erhvervsadresser for webshop-kunder i Danmark.

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Få fordele

Få adgang til en række fordele som registreret kunde.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner og produktnyheder.